Tal-kage / Bogstav-kage

Opskrift på Tal-kage (8-10 personer)

Tal-kagen kan varieres på utallige måder - og du kan lave alle de farve- og smagskombinationer, du ønsker.

 

Tal-kagen kan pyntes med masser af bær, marengskys, macarons, spiselige blomster, glimmer, chokolade og slik - det er kun fantasien, der sætter grænser!

 

Tal-kagen er relativ nem at lave, men den er dog lidt tålmodighed og god tid.

Ingredienser - 2 mørdejs bunde

  • 1 tsk vaniljesukker
  • 140 gr flormelis
  • 300 gr stuetempereret smør
  • 500 gr hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 dl vand

Fremgangsmåde

  • Vaniljesukker, flormelis, hvedemel, smør, og bagepulver røres godt sammen i en skål og vandet tilsættes. Det hele æltes godt sammen og dejen stilles i køleskabet i en times tid. 
  • Når dejen er kold, tager du den ud, og ruller den ud (2-3 mm tynd) direkte på din AllCooking bagemåtte.

 

Fremgangsmåde (fortsat)

  • Ovnen sættes på 190 grader.
  • Lav nu en papirskabelon af det ønskede tal (eller bogstav), og læg den oven på den udrullede dej. Nu skærer du forsigtigt (så du ikke skærer ned i bagemåtten) rundt om din skabelon og fjerner dejen uden om.
  • HUSK at du skal bruge 2 ens bunde til kagen!
  • Når dine tal (eller bogstaver) er skåret ud, så kan du nemt flytte din AllCooking bagemåtte over på bagepladen uden at ødelægge din kagebund.
  • Når ovnen er 190 grader, så sætter du kagerne ind.
  • De tages ud, når de er let gyldne.
  • VIGTIGT De skal være 100% afkølede, inden du samler kagen.

Ingredienser - Hvid chokolademousse

  • 1/2 ltr fløde
  • 250 gr hvid chokolade
  • 4 blade husblas
  • Evt. revet skal fra 2 lime

Fremgangsmåde

  • Udblød husblas i koldt vand i ca 20 min., hak den hvide chokolade fint - og varm derefter fløden til kogepunktet.
  • Lige inden fløden koger tager du den af varmen, vrider husblas for vand og kommer det op i fløden. Hæld fløden over den hvide chokolade lidt ad gangen til det hele er godt blandet.
  • Stil cremen på køl ca. 6 timer.
  • Pisk cremen forsigtigt op (må ikke skille) - og vend evt. revet limeskal i.
     

Kagen samles

  • Du lægger forsigtigt den første bund på et fad.
  • Cremen kommer du op i en sprøjtepose med en O-formet tyl
  • Nu dækker du hele kagebunden med små cremetoppe.
  • Når hele bunden er dækket lægger du den anden bund ovenpå cremetoppene.
  • Og nu dækker du anden bund med små cremetoppe.

   

Pyntning af tal-kagen

Så er det tid til at pynte kagen!

Til denne kage har vi valgt:

  • Jordbær, hindbær og brombær
  • Lyserøde marengskys
  • Lyserøde marcipanroser
  • Chokolade skildpadder
  • Tørrede jordbær som ekstra drys

Du kan vælge præcis den pynt, som passer til din anledning - og til gæsterne.

Bageudstyr og redskaber

O-formet tyl / rund tyl

Vi har fundet den O-formede tyl hos www.bagetid.dk, som også forhandler AllCooking produkterne!

 

Fordele - Tal-kagen & AllCooking bagemåtte

Vi anbefaler brug af AllCooking bagemåtten til denne opskrift, da den giver dig store fordele:

  1. Når du udruller dejen, så ligger AllCooking bagemåtten helt fast på dit underlag
  2. Når du skal flytte dit udrullede tal eller bogstav over på bagepladen, så risikerer du ikke, at det går i stykker som ved brug af alm. bagepapir
  3. Og når du skal have dit tal/bogstav over på en rist til afkøling, kan du nemt køre en paletkniv under dit tal/bogstav og skubbe det direkte fra AllCooking bagemåtten over på risten.
  4. AllCooking bagemåtten kan nemt vaskes af og bruges igen og igen!

  

Du kan bestille AllCooking bagemåtten i webshoppen lige her >